Så er kamelen klar igen

20190730_112034 20190730_124443

Så kom dagen hvor jeg skulle på jagt efter nyt dæk til kamelen. På google map havde jeg fundet et værksted kun 14 km. herfra, det som lå i byen var kun et motor værksted. Efter en, som sædvanlig god og lidt for lang, nats søvn, fik jeg lavet morgenkaffe og nød mit morgenbrød med koldt smør og ost. Spejder køleskabet virkede perfekt. kl. 11:00 kørte jeg ned til den lokale tank, for at få luft i bagdækket. Det koste 0,5 euro. så gik turen ellers mod værkstedet for at aftale tid til udskiftning af dækket. Da jeg ankom blev jeg hilst velkommen af 2 unge gutter, som var i gang med at servicerer et par motorcykler. Den ene kunne engelsk, så det var ikke noget problem at forklare, og vise ham problemet. Da jeg spurgte om han kunne lave en bedre lapning indtil de kunne sætte et nyt på, kom svaret prompte “you can´t run on that” han fulgte mig derefter ind på deres lager for dæk, det havde jeg ikke regnet med. Han fandt nogle dæk i den rigtige størrelse, så kunne jeg selv vælge. Da jeg havde valgt, regnede han ud hvad det ville koste, med montering og alt. 151,- euro, som jeg straks accepterede. Så hev han den ene af de cykler, de arbejde på, ned af liften og trillede min op. I mellem tiden sad jeg og nød en kop kaffe, som de havde budt mig, i en lille lounge i hjørnet af værkstedet. Da dækket var monteret, blev bremsernes tilstand lige kontrolleret med en lommelygte. Fin service må man sige og til en meget fair pris.
I aften begynder jeg at pakke lidt sammen, for jeg vil videre sydpå i morgen. Planen er at nå ned i nærheden af bordeaux. For at nå det skal der køres små 400 km. På mit nye bagdæk, hvor jeg ikke skal ind og kontrollere luft hele tiden burde det være muligt. Franskmænd er nu meget hjælpsomme, i hvert fald dem som har med motorcykler at gøre. Jeg får selvfølgelig også lidt flere franske ord til min rådighed. Oplevelsen med bagdækket har trods alt også været positiv, da det har givet mig mulighed for at afprøve nogle ting. Næste gang noget sådan sker, er jeg bedre forberedt.
Dagen succes blev fejret med entrecote på campingpladsens restaurant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *