Er nået til en ny perle

Natten til i dag var præget af et kraftigt tordenvejr over Millau. Det startede kl. 3 i nat, og leverede en stor del vand, meeeen denne gang var jeg forberedt, der kom ikke en dråbe ind i teltet.
Efter morgenmaden, kørte jeg af sted, i 12 gr. varme og finregn / tåge. Det var med at holde tungen lige i munden på bjergvejene. Vejen var meget fedtet så snart jeg ikke kørte i de tørre spor, som bilerne lavede. Efter godt 100 km. stoppede regnen og det blev igen varmt. På motorvejen var det ikke noget problem for hverken mig eller kamelen, men på bjergvejene kunne jeg mærke på mine lår at kamelen havde det varmt. Ikke at det var et stort problem. Jeg har engang fået af vide, fra en erfaren langturs mc kører, at hvis man skulle undgå at motoren blev for varm i bjergene, skulle der flere omdrejninger til, for at cirkulerer så meget kølevand som muligt. Resten af turen, i bjergene, kørte jeg et gear lavere end jeg normalt ville gøre. Det virkede.
Jeg skal ikke kunne sige om Sainte Croix du Verdon er den smukkest beliggende by i Europa, men smukt ligger den. Det nederste billede er taget fra byens restaurant, hvor jeg fik min aftensmad.
Søen er kunstigt lavet ved at opdæmme floden Verdon. Historien fortæller, at der ligger en by på bunden af søen og at dæmningen først blev mulig, da man lovede at grave alle ligene op fra kirkegården, og genbegrave dem på en ny kirkegård højere oppe i bjerget. Derefter sprængte man hele byen i luften, for at forhindre at nogen skulle finde på at dykke ned og fjerne noget. Om det forholder sig sådan vil jeg prøve at finde ud af i morgen, på det lokale turist bureau. For første gang har jeg svært ved at beslutte mig til hvor længe jeg skal blive her. jeg har booket 2 nætter, men det kan godt være jeg bliver lidt længere. Her er bare helt fantastisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *